Contact

Balans werk privé, top?

Niks meer aan doen!

Voor 88% van de Nederlanders is de balans tussen werk en privé OK. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder 2500 HR, financiële en algemeen managers uit 11 landen. Vorige week werd dit bericht met veel enthousiasme de wereld in gestuurd. De uitkomst verbaast me. Moest daar niet staan dat 88% van die 2500 HR, financiële en algemeen managers tevreden is over de balans? En dan verbaast de uitkomst me niet, zij hebben regelmogelijkheden.

Ander bericht

Het onderzoek roept bij mij wat vragen op. Hoe zit het met alle niet managers, wat vinden zij van de balans tussen werk en privé? Wat vinden vrouwen en hoe kijken mannen er tegenaan? Is er een verschil tussen ouderen en jongeren? Vandaag verscheen er een persbericht en kreeg ik antwoord op alle vragen.

Balans, hoezo?

De arbodienst 365 heeft onderzoek gedaan onder 601 werkgevers en 1609 werknemers en daar kwam uit dat een derde van de niet tevreden is over de balans werk en privé. En voor 43% is die combinatie wel eens te veel. Dat klinkt toch een tikkeltje anders. Spanning door de privésituatie komt voor bij een kwart van de werkenden, het werk de boosdoener bij een derde. Ouderen ervaren minder spanning door het werk dan jongeren. En voor vrouwen is de verhouding werk privé vaker uit balans dan voor mannen. En ja, dit noemen jongere vrouwen weer meer dan de ouderen.

Niks meer aan doen?

Uit beide onderzoeken blijkt dat geld niet het belangrijkste is. Bij de keus voor werk wil jong en oud voldoende tijd over houden voor hun privéleven. Bijzonder is dan weer wel dat 1 op de 5 smartphone bezitters 5 minuten na het opstaan de mail leest en dat 1 op de 3 vakantiegangers contact houdt met het werk! Niet zo vreemd dat zoveel mensen slecht loskomen van het werk.

Onderzoeken: Robert Half, Workplace Survey Q1 2011  en 365/zin

 

Dit artikel is gepubliceerd onder werk en privé en getagged met , , , , , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Reactie en trackbacks zijn beide uitgeschakeld voor dit artikel.