Contact

Bruin vet

Wat is de relatie tussen bruin vet en coachen?

Ontwikkelen!

Maar hoezo zou je bruin vet willen ontwikkelen? Nou omdat dat nog wel eens van pas kan komen in koude tijden. Bruin vet, ’t klinkt niet echt fris, schijnt je warm te houden. Dat is ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Maastricht. Ze onderzochten The Iceman, de Nederlander Wim Hof en hij blijkt veel bruin vet te hebben, net zoveel als een twintigjarige.

Genietenin de Amsterdamse grachten

Al jaren kastijdt Hof zijn lichaam door het bloot te stellen aan extreme kou. Kennelijk is daarmee, net als bij de houthakkers in Finland die altijd bij lage temperaturen buiten werken, het percentage bruin vet toegenomen. Hij duikt in een grote bak ijs of in een bevroren rivier of meer en blijft daar een paar uur ‘lekker’ zitten. Hij geniet er geloof ik echt van zijn laatste record is 1 uur en 52 minuten.

 

Dit artikel is gepubliceerd onder leeftijd geen bezwaar, uit het nieuws en getagged met , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>