Contact

Blik vooruit

december 2010 file in de sneeuwGeveld door uiterst irritante darmbacteriën, had ik afgelopen weken alle tijd voor reflectie.

In de spiegel

Heel wat gebeurtenissen van 2011 passeerden de revue. En ik was niet de enige. Ik deelde deze activiteit met alle media, zowel de oude bekende krant, radio en tv als de nieuwe ‘sociale’. Terugblikken blijkt een onderhoudende bezigheid van velen zo rond de jaarwisseling.

Terugblik

Het was een jaar als alle jaren met hoogte en diepte punten. Maar daarmee doe ik 2011 te kort. Het was ook een jaar vol experimenten, het een meer geslaagd dan het ander. En het was het jaar dat ik de openheid en de kracht van twitter ontdekte, waaruit mooie contacten zelfs irl zijn ontstaan. En dan waren er weer van die bijzondere ontmoetingen. Mensen met wie ik direct verbinding voelde en waar als vanzelf een fantastisch gesprek ontstond, als of we je elkaar al jaren kenden.

Keuzes maken

Terugkijken is een beetje dubbel. Met de kennis van nu had ik toen misschien andere keuzes gemaakt. Dan had ik die ene workshop overdag gepland, in plaats van aan het eind van die snikhete vrijdag in september. Of dan had ik niet zo gretig ja gezegd tegen die journalist, toen hij aanwezig wilde zijn bij de workshop waarmee hij in een klap een vervolgopdracht onmogelijk maakte.

Achteraf

Maar ja dat is de kennis van nu, het voortschrijdende inzicht. Met de kennis van nu hadden Merkel, Sarkozy en al die anderen in 2010 waarschijnlijk ook andere keuzes gemaakt. Tja als je alles van te voren weet dan kom je met een dubbeltje de wereld rond, zeiden we in de gulden tijd. Of zoals ooit de bestuursvoorzitter van het Residentie Orkest zei “achteraf is opoe de wijste”.

Stemming

Terugkijken stemt ook een beetje treurig, al weer is een jaar voorbij. En elk jaar lijkt nog weer sneller te gaan dan het jaar er voor. Toch ben ik ook blij dat 2011 gedaan is.

Vol verwachting

Want dat was toen en nu is het 2012, een gloednieuw jaar dat net een week oud is. En al moet de winter nog beginnen, toch worden de dagen al weer langer. We gaan weer naar het licht. Ik ben niet zo van de goede voornemens, wel heb ik een paar afspraken met mezelf gemaakt. Zo komen er op deze site regelmatig stukjes uit ’t dagelijks leven, publiceer ik minstens een blog per week op www.coachy.nl en wil ik MindMassage meer in de kijker zetten. Ik heb er zin in!

Dit artikel is gepubliceerd onder herinneringen, toekomst, werk en privé en getagged met , , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>