Contact

Waar sta jij over 5 jaar?

Vorige week deed ik iets dat ik nog nooit had gedaan. In een onderzoekje voor Het Nieuwe Ouder Worden stelde ik onbekende mensen de vraag

Wat wil je over 5 jaar doen?

De antwoorden liepen uiteen van

  • leuk werk hebben,
  • met pensioen zijn,
  • een boek schrijven
  • tot hetzelfde als nu.

Het was spannend om te doen; elke keer moest ik iets in mezelf overwinnen. Het aardige was dat – op een na – iedereen m’n vraag beantwoordde, dat had ik echt niet verwacht.

Wanneer deed jij voor het laatst iets nieuws?

In mijn hoofd gonsde voortdurend het zinnetje Als je altijd doet wat je deed, krijg je altijd wat je kreeg. Met andere woorden verwacht niet dat er iets verandert als je doorgaat met wat je gewend bent te doen. Kleine kinderen zijn voortdurend aan het ontdekken, ze leren kruipen, lopen, fietsen. Elke dag doen ze iets voor het eerst en elke dag ontdekken ze iets nieuws.

Waar sta jij over 5 jaar?

Eerst een zacht confronterend filmpje

3 vragen

  1. Waar sta jij over 5 jaar?
  2. Zijn het vragen om over na te denken, ook als je de dertig, veertig, vijftig of zestig al bent gepasseerd?
  3. Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

Ik nodig je uit om de ruimte te nemen voor je antwoorden in het vak hieronder.

Dit artikel is gepubliceerd onder gevoelens, leeftijd geen bezwaar, werk en privé en getagged met , , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>