Contact

De babyboom generatie

Ben je geboren tussen 1945 en 1955 dan behoor je net als ik tot de babyboom generatie. De eerste kinderen van toen bereikten inmiddels de pensioenleeftijd.

De geboortegolf

Volgens cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zijn er in die eerste jaren na de tweede wereldoorlog in Nederland 2,4 miljoen kinderen geboren. Dat was veel, zelfs in vergelijking tot andere Europese landen. Het CBS houdt al sinds 1899 allerlei statistieken bij over ontwikkelingen. Ook over de gevolgen van de geboortegolf op de ontwikkeling van mens en maatschappij.

De wederopbouw in beeld

De filmpje geeft  een fraaie samenvatting van de wederopbouw en de ontwikkeling van de babyboom generatie tot nu en verder…

Een boek dat hierbij aansluit is No Satisfaction, hoe we werden wie we zijn

Dit artikel is gepubliceerd onder herinneringen, leeftijd geen bezwaar, werk en privé en getagged met , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>