Contact

60 Jaar, een diamanten jubileum

Queen Elizabeht II zestig jaar koningin en – zoals ik in een tweet las – still going strong. Ze piekert niet over aftreden.

Zondag stond de taaie 86 jarige dame maar liefst vier uur lang, beheerst koninklijk rechtop – kou, regen en wind trotserend – voor de processie met duizenden bootjes.

Diamant

De enorme vlootschouw over de Theems in Londen was onderdeel van het vijf dagen durende feest voor de viering van het diamanten jubileum van Elizabeth II.

De Engelsen zijn trots op hun koningin en dat lieten zij blijken ook. Massaal waren ze toegestroomd om een glimp van haar op te vangen, kou en regen trotserend.

Sterke vrouwen

Alleen haar betovergrootmoeder koningin Victoria ging haar voor, die vierde in 1897 haar diamanten jubileum. Óud, hoezo?

Dit artikel is gepubliceerd onder herinneringen, leeftijd geen bezwaar, uit het nieuws en getagged met , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>