Contact

Vrijheid van expressie

Vrijheid van expressie Deze week kwam ik drie artikelen tegen waar foto’s verhalen vertellen. Het begon met twee modefotografen. Twee mannen, uiterst verschillend in leeftijd en in de keuze van hun onderwerp. Beiden geven een eigenzinnig beeld van de wereld van vandaag.

Oudere vrouwen

Ari Seth Cohen is een fotograaf, die op de leeftijd van a 20-something volgens The New York Times, begon met het fotograferen van chique oudere vrouwen. Of het zijn eigen oma was of dat zijn eerste reportage hem heeft geïnspireerd tot zijn keuze is niet duidelijk. In elk geval heeft hij chique vrouwen tussen de 60 en 100 tot zijn mode idool gemaakt. Op zijn website staan fantastische foto’s met zijn favoriete modellen, zeer de moeite van het bekijken waard.

Straatbeeld

Het andere artikel betreft de 83 jarige fotograaf Bill Cunningham. In videocollumns geeft hij een heel eigen impressie op de actuele mode in de straten van New York en daarbuiten.

Verhalen

Beide mannen hebben een manier gevonden om de vrijheid van expressie vast te leggen en een verhaal te vertellen. Daar is NRC met de veelzeggende beelden van Ladies Day bij Royal Ascot ook bijzonder goed in geslaagd. Oordeel zelf.

 

Dit artikel is gepubliceerd onder beelden, leeftijd geen bezwaar, uit het nieuws en getagged met , , , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

2 Reacties

 1. Hoi Marrie, Ari Seth Cohen fotografeert oudere vrouwen die hij gewoon op straat tegenkomt. Zijn boek zal wel gaan over een paar favorieten, want toen ik hem nog volgde ging hij modereportages met ze maken.
  Een ongelofelijk grappig en inspirerend blog!

  Posted 31 juli 2012 at 09:22 | Permalink
  • marrie zegt:

   Dank je wel voor je compliment Kitty, gaaf!

   Posted 31 juli 2012 at 14:38 | Permalink

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>