Contact

Oude George, jong-volwassen

Lonesome George, de reus van de GalapagosZondag 24 juni 2012 is George overleden. Lonesome George was een reuzenschildpad die leefde op Pinta, een van de eilanden van Galapagos in Equador. Waarom ik dat vermeldenswaard vind?

Beeldvorming

Het gaat me om de beeldvorming. George was waarschijnlijk honderd jaar oud en pas op de helft van zijn lange leven. De inschatting is dat hij wel tweehonderd had kunnen worden. Helaas is hijde laatste van zijn soort en is dat niet meer te bewijzen.

Jong-volwassen

Met zijn honderd jaar wordt George door wetenschappers gezien als een jong-volwassene! Hoe anders is dat voor ons mensen. Wij kunnen honderd worden, steeds meer mensen bereiken die leeftijd. Dit jaar al meer dan 1700 honderjarigen, in 1900 10. Maar als wij op de helft zijn, heet het dat op middelbare leeftijd en is negatieve beeldvorming ons deel.

Positief naar de toekomst

Hoeveel vriendelijker klinkt het als we dezelfde uitgangspunten hanteren als de wetenschappers met George. Dan zijn we met vijftig geen senior maar jong-volwassen!
Voel je het verschil, veel hoopvoller toch?
De toekomst ligt voor je!

Dit artikel is gepubliceerd onder beelden, leeftijd geen bezwaar, uit het nieuws en getagged met , , , , . Bookmark de permalink. Volg alle reacties met de RSS feed van dit artikel. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar je kunt wel reageren.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn voorzien van een *

*
*

Als je weet weet wat ze betekenen dan kun je gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>