Contact

het verloop van een opstelling

de start

Een opsteller brengt een vraag of probleem in dat te maken heeft met zijn/haar familie of organisatie. Door middel van enkele vragen onderzoekt de begeleider de context en bepaalt met de opsteller welke elementen belangrijk zijn bij beantwoording van de vraag. Die elementen kunnen zijn zijn personen, collega’s, familieleden, of meer abstract doelen, behoeften en keuze mogelijkheden. De begeleider en de aanwezigen weten vrijwel niets van de opsteller.

representanten

De begeleider vraagt de opsteller uit de aanwezigen representanten te kiezen voor de gekozen elementen inclusief zichzelf. De opsteller plaatst de representanten vervolgens op gevoel ergens in de ruimte, neemt afstand en volgt wat er gebeurt.

intuïtie

De intuïtieve opstelling geeft de onderlinge relaties en emotionele, energetische krachten in het systeem weer. Op basis van reacties en impulsen van de representanten en de inbreng van de begeleider ontwikkelt zich de opstelling. De opstelling komt tot leven en laat zien wat er is. De representanten voelen de emoties en ‘plaats’ van degene die zij representeren. Vaak ook fysiek. De representant doet niets anders dan zich open stellen voor wat hij/zij op dat moment ervaart (dit fenomeen is tot nu toe onverklaarbaar).

Meestal neemt de opsteller op enig moment zijn ‘eigen plek’ over in de opstelling.

afronding

De begeleider beëindigt de opstelling op het moment dat er voldoende duidelijkheid is met betrekking tot de vraag.

De opsteller ontslaat de representanten uit hun rol.

Nabespreking.