Contact

personal coach

Personal coaching, of op z’n Nederlands persoonlijke coaching, is bewust werken aan doelen die je vooral professioneel wilt bereiken.

Die doelen kunnen verschillen. Van groeien in een nieuwe functie tot meer grip krijgen op een situatie waar je last van hebt in je werk. Je wilt bijvoorbeeld werken aan het versterken van je zelfvertrouwen of je besluitvaardigheid.

een praktijksituatie

Ik beschrijf een situatie waarin personal coaching heeft bijgedragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van een secretaresse. Ze had al enkele jaren samengewerkt met haar leidinggevende. Toen hij een zwaardere functie kreeg, wilde hij graag dat ze zijn secretaresse bleef. Maar ze twijfelde. Ze vroeg zich voortdurend af of ze de nieuwe baan wel aankon en was zo onzeker dat hij haar uiteindelijk adviseerde een coachtraject te volgen.

Tijdens onze gesprekken richtten we ons vooral op haar persoonlijke kwaliteiten. Zo was ze een kei in het organiseren van evenementen.  Maar dit vond ze zelf helemaal niet bijzonder. Het duurde dan ook even voor ze er van overtuigd was dat ze juist daarom werd gewaardeerd. Na enkele gesprekken was ze zover, ze heeft de uitdaging aangenomen en daar nooit spijt van gehad.