Contact

over marrie rietveld

de start

Mijn werkende leven is gestart toen ik bijna 40 was, begin jaren negentig. Mijn man raakte zijn baan kwijt en we hadden twee opgroeiende kinderen. Al snel bleek dat ik als herintreder meer kansen op de arbeidsmarkt had dan hij! De keus was snel gemaakt, ik het huis uit en hij er in.

personeel & organisatie

Na enkele klussen via uitzendbureaus kreeg ik bij de Riagg een baan op de afdeling p&o én de kans te studeren eerst de driejarige MBO, aansluitend de HBO.

geselecteerd

Tegelijkertijd werd ik geselecteerd om deel te nemen aan een Europees project voor herintredende vrouwen. Ik werd opgeleid om vrouwen te begeleiden bij de start van hun eigen bedrijf. Als stageopdracht heb ik onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen en problemen waar bedrijven één jaar na de start tegen aan liepen.

intens

Het was een bijzondere en intensieve tijd waar ik volop van heb genoten. Voor het gezin was het wel even wennen. De vrouw en moeder die er altijd was en overal voor zorgde, was ineens 60 uur in de week met heel andere zaken bezig!

Residentie Orkest

Na het afronden van de HBO en een flinke burn-out kwam ik als hoofd personeel & organisatie terecht bij het het Residentie Orkest in Den Haag. Een bijzondere tijd waarin ik gedurende 3,5 jaar veel heb meegemaakt en geleerd. Daar kreeg ik de smaak van het coachen te pakken.

zelfstandig

Binnen een eigen bedrijf zag ik mogelijkheden om mijn coachvaardigheden verder te ontwikkelen, daarom ben ik in september 2001 gestart met MET hrm&coaching. Naast interim p&o klussen in kleinere bedrijven en zorginstellingen, had ik opdrachten bij de Luchtverkeersleiding op Schiphol, het Korps Landelijke Politiediensten in Zoetermeer, Eneco in Rotterdam, het UMCU en de Commissie Gelijke Behandeling.

Vaak had ik naast de p&o rol een functie als sparringpartner voor directie of management.

de Twist

Tot december 2009 combineerde ik het interim werk met de coachpraktijk. Vanaf 2010 concentreer ik me volledig op het coachen. Als geregistreerd EIA Senior Practitioner Coach ben ik aangesloten bij de NOBCO.

De naam van MET hrm&coaching verdween, de Twist kwam er voor in de plaats.

babyboomer

Vergrijzingspessimisme, we horen en zien het allemaal om ons heen. Het treft vooral de babyboomers, de mensen die – net als ik – geboren zijn tussen 1947 en 1955. Dat het UWV 45 plussers aan zichzelf overlaat omdat ze toch niets voor hen kunnen doen, vind ik schokkend.
Uit verzet tegen al die negativiteit ging ik op zoek naar de andere kant. Ik sprak met leidinggevenden, p&o’ers, bedrijfsartsen en mensen uit de doelgroep over de problemen waar zij zelf tegenaan lopen. Zo kwam ik tot Het Nieuwe Ouder Worden en de ontwikkeling van de positieve programma’s. Programma’s voor mensen die zich willen laten inspireren om vanuit persoonlijke kracht constructief, realistisch én met plezier duurzaam te blijven deelnemen aan het arbeidsproces ook als het langer is dan gedacht.